Yaşam

Karşıyaka’da Çifte Festival

Karşıyaka Belediyesi, 28, 29 ve 30 Nisan tarihlerinde çok farklı festivallerle İzmirlileri buluşturacak. 20. Çiçek Festivali’nin ev sahipliğinde Bostanlı Pazar Yeri, 2. Ayakta Lezzet Günleri’nin ev sahipliğinde ise Ahmet Taner Kışlalı Mesire Alanı ev sahipliği yapacak. Gondol Cafe’nin arkasında. Yarın başlayacak her iki etkinlikte de üç gün boyunca çok renkli etkinlikler olacak.

ARACILIKSIZ TOPLANTI

Geleneksel ‘Çiçek Festivali’nde bu yıl Bayındır, Ödemiş ve Karşıyaka’dan yaklaşık 60 çiçekçi stant açacak.festivalde renkliçiçek çeşitleri, bahçe bitkileri, meyve ve ağaç fidanlarının üreticiden aracısız olarak tüketiciye sunulması; bahçe malzemeleri, Saksı çeşitleri, tarım ilaçları, toprak ve gübre gibi eserler de satılacak. Ayrıca Karşıyaka Belediye stadında ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Kent A.Ş. standında ayrıca snack yiyecek ve içecek satışı da yapılacaktır.

LEZZET FESTİVALİ

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi ve iştiraki Kent A.Ş ile Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek ‘Lezzet Adımları Günleri’nde ise İzmir sokaklarının meşhur lezzetleri öne çıkarak farklı lezzetler sunacak. ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim. Düzenlemenin ilk gününde sırasıyla yetişkinler için makarna ve pizza atölyesi, 9-12 yaş grubu için kurabiye atölyesi yapılırken, ertesi gün üç söyleşi daha gerçekleştirilecek. Yüksel Ünal ve Vehbi Moğolca “Sohbet Eden İki Karşıyaka – Neşeli Sokaklar”, ardından Osman Serim “Osmanlı’da Kahve ve Seyyar Kahveciler”, ardından Gonca Tokuz ve Nejat Yentürk “Anadolu’nun Üç Halkası: Kahke, Simit, Gevrek” söyleşileri ve İzmir’den gelen misafirlerin huzurunda olacak. Günün sonunda Agora Minor misafirlere unutulmaz bir konser verecek.

Organizasyonun ikinci ve üçüncü günleri de atölyeler, belgesel gösterimleri, yarışlar, konserler ve söyleşilerle renkli geçecek. Gıda reyonunun ana markalarından Pınar’ın da destekçileri arasında yer aldığı Karşıyaka Ayaküstü Lezzet Günleri 2 etkinlik programı ile ilgili Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi alınabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

altintasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu